Vaskepulver er bedre og mer effektivt enn flytende vaskemiddel

Har du noensinne lurt på om flytende vaskemiddel vasker klærne jevnere og renere enn vaskepulver?

– Om man velger flytende eller pulver, er først og fremst litt smak og behag, sier Malin Skaar ved Orklas forbrukerservice, når hun får spørsmålet. Tåler ikke plaggene høy temperatur, foreslår hun at man forsøker å kompensere med å velge et litt lengre vaskeprogram, slik at tekstilene får bedre tid på seg til å bli riktig rene.
En undersøkelse foretatt av det tyske testmagasinet «Stiftung Warentest», viser derimot at pulver er det mest effektive mot flekker. Ingen av de flytende vaskemidlene i deres test ga bedre vaskeresultat enn det dårligste av de pulverbaserte variantene. Også de fleste vaskemaskinprodusentene anbefaler pulver, da flytende vaskemiddel ofte gir avsetninger i plastrørene, hvilket kan gjøre de tette over tid.

Hvis du er opptatt av å velge løsninger som er best mulig for miljøet, anbefaler det danske Miljøministereiet pulvervarianter. De inneholder nemlig færre miljøskadelige stoffer.
Et annet miljøargument er at pulver veier mindre per dosering, som igjen gir mindre belastning ved transport. EZOgreen™ vaskepulver er i tillegg så konsentrert, at du forbruker bare 1/7 sammenliknet med vanlig vaskepulver, og det er minst like effektivt!

Vi hører jo masse fra våre egne kunder og deres erfaringer hver eneste dag. Og det mange forteller oss er jo at de opplever ikke like rent tøy med flytende som med Ezogreen™ vaskepulver. Dessuten er det jo slik, at har du noen tøffe flekker du ønsker å ta bort, er det lett å fukte tøyet for så å gni Ezogreen™ inn i flekken. La pulveret virke mens plagget ligger i lunket vann i ca. 10 minutter. Deretter legges plaget i vaskemaskinen sammen med det andre tøyet du skal vaske. Denne metoden er mye vanskeligere når det gjelder flytende såpe. Man får ikke samme effekten, da den flytende såpen har en tendens til å legge seg på bunnen av vasken/bøtta innen de 10 minuttene har gått. Og effektiviteten er dessverre ikke den samme som pulver. Men bakdelen er jo av man må vaske doseringskoppen oftere om man bruker pulver. Så hva man velger må jo den enkelte ta stilling til. Men vi i Ezogreen mener at miljøet vårt bør komme foran – uansett!

Relaterte artikler

Grønn profil, grønn emballasje!

Grønn profil, grønn emballasje! Det er viktig at produsentene som produserer vaskepulver i dag tenker på miljøaspektet i alle ledd. Ezogreen jobber kontinuerlig for…

Derfor bør du vaske grønt!

Derfor bør du vaske grønt! Vil du forurense hjemmet ditt med skadelige kjemikalier? Vi kildesorterer, smører oss med parabenfrie kremer, spiser økologiske grønnsaker og…
Meny